miercuri, 22 iunie 2011

Greenpeace aduce incalzirea globala in atentia bucurestenilor

Cei care vor vizita Parcul Cismigiu in intervalul 21 - 29 iunie, vor putea vedea cele doua evantaie amplasate de Greenpeace Romania pentru a atrage atentia asupra incalzirii globale.
Citind cele doua panouri asociate evantaielor, trecatorii vor afla ca 38% din populatia globului sufera din cauza lipsei de apa potabila, deoarece cresterea temperaturilor afecteaza circuitul apei in natura si ca 12% din speciile de pasari sunt amenintate cu disparitia, deoarece nu se pot adapta temperaturilor in continua crestere.
Problema schimbarilor climatice este una dintre cele mai grave legate de mediu, avand in vedere ca afecteaza intreaga omenire. Responsabile pentru aceasta sunt emisiile de gaze cu efect de sera, rezultate din activitatile umane, precum industria, transporturile, producerea energiei electrice, agricultura si din traiul zilnic. Gazele cu efect de sera pastreaza in atmosfera o parte din caldura solara reflectata de suprafata terestra.
Cresterea emisiilor acestor gaze intr-un ritm accelerat atrage dupa sine cresterea temperaturii pe glob.
Pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, gazul cu aportul cel mai mare la efectul de sera, este nevoie ca guvernele sa adopte strategii energetice in care sa faca trecerea cat mai rapid de la energia bazata pe combustibil fosil (carbune, petrol, gaz), poluant, la cea obtinuta din surse regenerabile (eoliana, solara, cu biocombustibil, geotermala). Greenpeace deruleaza o campanie la nivel european pentru asumarea unor obiective mai ambitioase in privinta reducerii emisiilor de dioxid de carbon.
Energia nucleara nu reprezinta o solutie, intrucat reprezinta un urias pericol ascuns pentru toate formele de viata. Exista in acest sens mai multe exemple, cunoscute in toata lumea, iar tarile vest-europene incep sa renunte deja la acest tip de energie.
Sursa: AmosNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu