luni, 25 martie 2013

Izolarea termica, generalitati.

ROLUL IZOLATIEI TERMICE
Sistemul de termoizolare (compus din totalitatea lucrarilor efectuate asupra elementelor unei constructii) are rolul de a micsora transferul termic intre interior si exterior, cu efecte benefice de confort termic, atat pe timpul iernii cat si al verii. Deasemenea rolul implicit al termoizolatiei este acela de a reduce cantitatea de energie consumata in vederea incalzirii.Temperatura ambientala ideala este de 24 de grade Celsius. La aceasta temperatura un om sanatos nu simte nici cald, nici rece.
OBIECTIVE
  • Reducerii pierderilor de caldura , implicit micsorarea consumului de energie pentru incalzirea cladirilor
o Utilizarea materialelor termoizolatoare eficiente cu grosimi adecvate
o Folosirea elementelor vitrate duble sau triple cu grad ridicat de etansare
  • Asigurarea conditiilor de confort termic interior
o Corpul omenesc in schimbul termic cu mediul inconjurator are calitatea de a mentine constanta temperatura interna pentru diferite conditii climatice.
o Transportul caldurii se realizeaza prin convectie sanguina, lucru influentat de variatiile de temperatura.
o Indicele de confort termic cunatifica confortul
TRANSMITEREA CALDURII PRIN ELEMENTELE DE CONSTRUCTIE
Modalitati de transmitere
  • Conductia : Transmiterea caldurii proprie corpurilor solide sau fluide, prin transmisia energiei cinetice a moleculelor ce vibreaza in jurul pozitiei lor de echilibru.
  • Convectia : Mod de transmisie a caldurii, care se realizeaza prin deplasarea unui fluid. Asa apar fenomene ca: ventilatia naturala, incalzirea incaperii prin pardoseala, circulatia apei calde in reteaua instalatiei de incalzire. Transmisia apare intre suprafata elementului de constructie de la interior si/sau de la exterior si aerul inconjurator.
Radiatia : Transmiterea caldurii sub forma de unde electromagnetice. Fenomenul de radiatie apare la diferente mari de temperatura intre corpurile de incalzire 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu