luni, 23 mai 2011

10 metode pentru o baie mai prietenoasa cu mediul

Daca vrei sa iti schimbi stilul de viata pentru a fi mai prietenos cu mediul poti incepe din baie. Iata cateva sfaturi pentru a reduce consumul de apa si pentru a-ti eficientiza baia.images
1. Scapa de obiectele de unica folosinta! Singurul lucru din baie care ar trebui sa fie de unica folosinta este hartia igienica. In rest, inlocuieste prosoapele de hartie pentru oglinda sau lavetele de unica folosinta pentru toaleta cu produse reutilizabile. Una dintre cele mai simple metode de “inverzire” a baii este reducerea deseurilor.
2. Foloseste hartie igienica eco! Cauta hartie igienica din surse reciclate pentru a descuraja taierea inutila a copacilor. Informeaza-te asupra producatorilor de produse din hartie reciclata.
3. Nu mai irosi apa! Stiai ca un dus inseamna aproximativ 227 de litri de apa? De asemenea, irosim 22 de litri de apa doar lasand apa sa curga in timp ce ne spalam pe dinti. Exista metode de reducere e risipei - un cap de dus cu jet scazut si un rezervor dual-flush pentru toaleta.
4. Foloseste produse eco de curatat! Baia este probabil cel mai prost ventilata camera din casa, deci foarte periculoasa daca folosim produse toxice de curatat ce raman in baie. Cumpara produse bio sau prepara-ti in casa produsele de curatat, din otet si praf de copt pentru suprafete stralucitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu